Lexikon för svenska synonymer!
Hitta synonymer, motsatsord och betydelser av ord och fraser
Vi hittade 40 synonymer till akt avbrott

Synonymer till avbrott

Vad betyder avbrott

Substantiv

1. det att något råkat ut för en störning och därmed inaktiverats eller satts ur funktion (för en längre eller kortare stund)
Det blev ett litet avbrott i strömförsöjningen. Ett avbrott i produktionen skulle få stora konsekvenser. På grund av ett sabotage mot en oljeledning drabbades landet av ett avbrott i oljeutvinningen. Jämför: hinder, intermezzo, interruption, stagnation, stillestånd, stockning, störning, upphörande Besläktade ord: avbrytare


2. paus från aktivitet
Skall vi ta oss ett litet avbrott nu? De gjorde ett avbrott i förhandlingarna för att ta en nypa frisk luft. Nej du stör inte, det är bara skönt med ett avbrott ibland. Det gäller ett heldagsmöte med avbrott bara för lunch. Jämför: ajournering, bensträckare, break, halt, lucka, paus, rast, stopp,strandning, time-out, uppehåll, vilaEn synonym (av grekiska: syn = samman och onoma = namn) är ett ord som har samma betydelse som ett annat ord.
Det mycket ovanligt att två ord har exakt samma betydelse varför synonymlexikon oftare betonar nyansskillnaden mellan två eller flera ord med liktydig betydelse. För att hitta total synonymi jämförs oftare ord med fraser.