Lexikon för svenska synonymer!
Hitta synonymer, motsatsord och betydelser av ord och fraser
Vi hittade 40 synonymer till akt ofog

Synonymer till ofog

Vad betyder ofog

Substantiv

1. beteende som anses vara respektlöst eller på annat sätt dåligt i ett socialt sammanhang
Det är ett riktigt ofog att ta med webbläsarverktygsfält och annan skräpmjukvara i installationsprogram. 2007 (3 dec): Ringholm hade kanske rätt om polisen (Jah Hollis (privat bloggare)), Jah Hollis: Det är ju ett djävla ofog att inte visa andra trafikanter vart man ska. 2006 (2 maj): Hög beredskap inför derbyt på Söderstadion (Svenska Dagbladet), Gert-Ove Gärder: Ett annat ofog som Hammarbys säkerhetschef koncentrerar sig på att få bort är den pyroteknik vissa anhängare envisas med att smuggla in på arenorna. 2007 (13 dec): Skräppost är en del av livet (Svenska Dagbladet), Adam Erlandsson: Jag tycker fortfarande att spam är ett ofog, men som sådant betraktat är det ett ovanligt underhållande inslag i livet. 2011 (26 dec): Mycket fylla på juldagsnatten (Svenska Dagbladet), TT: Gotlandspolisen rapporterar om många överförfriskade som ställt till med allehanda ofog.


2. aktivitet som person utför i syfte att roa sig själv men som orsakar (måttlig) irritation hos eller skada för annan part (och där det senare är en väsentlig eller ofrånkomlig del av det förra)
Har han hittat på något ofog nu igen?En synonym (av grekiska: syn = samman och onoma = namn) är ett ord som har samma betydelse som ett annat ord.
Det mycket ovanligt att två ord har exakt samma betydelse varför synonymlexikon oftare betonar nyansskillnaden mellan två eller flera ord med liktydig betydelse. För att hitta total synonymi jämförs oftare ord med fraser.