Lexikon för svenska synonymer!
Hitta synonymer, motsatsord och betydelser av ord och fraser
Vi hittade 33 synonymer till akt reklam

Synonymer till reklam

Vad betyder reklam

Substantiv

1. media som skapas och publiceras för att marknadsföra en produkt, tjänst, varumärke eller event, d.v.s. för att locka personer att göra något (t.ex. köpa något), ofta i form av småfilmer på TV mellan ordinarie program, affischer uppsatta utomhus, annonsrutor i tidningar och på webbsidor, meddelanden som skickas direkt till tänkta konsumenter etc.
Jag hoppar alltid över reklamen på TV. Vi gjorde reklam för inflyttningsfesten på Facebook. Vanliga konstruktioner: reklam, göra reklam för något


2. (ovanligt) enskilt exempel på reklam (1.)
Jag tycker att reklamerna för det nya kaffet är roliga. 2015 (16 jan): Bolag gör TV-reklam på samiska: Han menar att det finns en poäng i att karaktärerna pratar samiska, i och med att reklamerna kommer sändas i alla de nordiska länderna.En synonym (av grekiska: syn = samman och onoma = namn) är ett ord som har samma betydelse som ett annat ord.
Det mycket ovanligt att två ord har exakt samma betydelse varför synonymlexikon oftare betonar nyansskillnaden mellan två eller flera ord med liktydig betydelse. För att hitta total synonymi jämförs oftare ord med fraser.