Lexikon för svenska synonymer!
Hitta synonymer, motsatsord och betydelser av ord och fraser
Vi hittade 12 synonymer till akt överräcka

Synonymer till överräcka

Vad betyder överräcka

Verb

1. (något högtidligt eller formellt) med hjälp sin arm och hand ge ett fysiskt föremål (t.ex. ett diplom, en medalj, en pokal, en namninsamling eller ett protestbrev) till en person
Kungen överräckte medaljen till forskaren. 2003 (30 apr): Kungen hyllades traditionsenligt (Dagens Nyheter): Till tonerna av Idas sommarvisa fick så småningom de minsta barnen äntligen ställa sig på led för att få överräcka sina blommor till kungen. 2012 (10 dec): Varma applåder när nio fick pris (Dagens Nyheter), Clas Svahn: Den svenska kungafamiljen och 1.570 andra gäster var på plats i Konserthuset i Stockholm där kung Carl XVI Gustaf överräckte medaljer och diplom till de förväntansfulla pristagarna. 2012 (25 okt): Reinfeldt om förlovningen (Dagens Nyheter), Mats J Larsson: Reinfeldt har träffat kung Carl Gustaf som överräckt ett brev om förlovningen och det stundande bröllopet nästa år.En synonym (av grekiska: syn = samman och onoma = namn) är ett ord som har samma betydelse som ett annat ord.
Det mycket ovanligt att två ord har exakt samma betydelse varför synonymlexikon oftare betonar nyansskillnaden mellan två eller flera ord med liktydig betydelse. För att hitta total synonymi jämförs oftare ord med fraser.