Lexikon för svenska synonymer!
Hitta synonymer, motsatsord och betydelser av ord och fraser
Vi hittade 39 synonymer till akt medium

Synonymer till medium

Vad betyder medium

Adjektiv

1. (oböjligt, endast predikativt) som är i mitten mellan två motsatta tillstånd
Vaxet finns i tre hårdhetsgrader: mjuk, medium och hård.


Substantiv

2. substans i vilket fysikaliskt skeende kan försiggå med tyngdpunkt på att den kan härbergera något, exempelvis ett kemiskt innehåll, värme, eller information
att blanda glykol i kylmediet Fraser: interstellära mediet


3. kanal, meddelelsemedel, för att vidaresända information. Den plurala böjningen media används, sedan 1965, ofta som kortform för pluralis massmedia, i kontexter där ordet i sin plurala betydelse fungerar som samlingsord för den samlade effekten, närvaron, av massmedier eller för konceptet massmedia som sådant
Man måste fundera på vilket medium som passar bäst för ett visst budskap.


4. medelvärde
geometriskt medium


5. verbform, som uttrycker en betydelse som varken är passiv eller aktiv, utan mittemellan

6. person som är ansedd, eller anser sig, kunna kommunicera med andevärlden (med innebörden att personens sinnesorgan, förmåga att vidaresända information, är i mitten, medium, av en kommunikationskedja)
Kvinnan var övertygad om att det spökade i hennes lägenhet, så hon följde mediets råd och fick bort de oinbjudna gästerna.En synonym (av grekiska: syn = samman och onoma = namn) är ett ord som har samma betydelse som ett annat ord.
Det mycket ovanligt att två ord har exakt samma betydelse varför synonymlexikon oftare betonar nyansskillnaden mellan två eller flera ord med liktydig betydelse. För att hitta total synonymi jämförs oftare ord med fraser.